Het leven van de mens; een reis door dalen en over bergen.

Het leven van de mens; een reis door dalen en over bergen.

Ieder mens dient te leren hoe met het leven en alle levenslessen om te gaan, dient te leren hoe bergen te beklimmen en hoe door de onvermijdelijke dalen heen te komen. Dit is voor vele mensen een lange worsteling en zorgt er soms voor dat men het gevoel heeft in een emotionele achtbaan te zitten waar men niet meer uit komt.

Sommige mensen blijven voor jaren in een dal zwoegen, komen er niet meer uit en hebben de hoop wat verloren.

Hier kunnen tal van oorzaken voor zijn; depressie ten gevolge van Serotonine te kort, te weinig aangeleerde vaardigheden om met levensproblemen en andere mensen om te gaan, angstig zijn voor veranderingen, vast gelopen zijn in rouw en verlieservaringen, onverwerkte traumatische ervaringen, etc.

Ook kan Autisme, persoonlijkheidsproblematiek, angststoornis, achterdocht/paranoia een blokkade zijn om uit je dal te komen.

Vaak zie je dat de mens het alleen blijft proberen en zich schaamt dat hij/zij niet in staat is om zich uit het dal te worstelen. Mensen trekken zich vaak terug uit het sociaal contact en raken eenzaam.

Ook al weet je niet hoe, er is altijd een weg om uit dit dal te komen! Hulp vragen en open je verhaal doen bij een ander is hiervoor de sleutel. Ga naar je huisarts, een goede vriend(in), een pastor/dominee, sociaal team en vertel jouw verhaal! Dan pas kunnen andere mensen met je meedenken hoe jouw situatie te veranderen. Dan hoef je het niet meer alleen te doen.

Er zijn vele therapeuten en psychologen die je verder kunnen helpen op jouw levensreis.

Er zijn in Nederland ook vele patiëntenverenigingen die lotgenotengroepen en informatie bijeenkomsten aanbieden om mensen te leren met hun kwetsbaarheid om te gaan. Ieder mens is kwetsbaar en dient hiermee om te leren gaan.

Share & Live wil ook zo’n plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten en verhalen van anderen horen waar zij ook mee worstelen, jezelf met anderen verbinden, van elkaar leren, ontdekken dat je niet de enige bent, lotgenotengroepen. Het belangrijkste is in mijn ogen dat je ontdekt dat openheid en samen delen er voor zorgt dat je schaamte verminderd en dat je tools aangereikt krijgt om uit je dal te komen.

We hopen jou graag eens te zien bij een bijeenkomst van Share & Live en verheugen ons om met jou in gesprek te komen!

Hartelijke groet,

Ré Wiggerman Share & Live