Informatieavond van 19.45 tot 22.00 uur


Op 28 oktober aanstaande is het thema van de Share & Live avond: “Mantelzorg”.
Maar op deze avond zullen onze gastsprekers Heleen Vonk, mantelzorg coördinator en Sylvia van Gent, maatschappelijk dienstverlener jou ook veel nuttige informatie geven over wat Indebuurt033 en de Informatiewinkels voor jou kunnen betekenen.

Waarom dit thema?
Omdat mantelzorgers (lees ook: burgers) spontaan met zodanige veranderingen in hun leven geconfronteerd worden welke hen flinke stress en spanning kunnen bezorgen.

Het gaat hier om aanpassingen waar mantelzorgers vaak geen andere keuze hebben. Want als het om je dierbaren gaat, dan laat je ze niet in de steek. Mantelzorgers verdienen dus ook flinke aandacht en hulp zodat zij zowel geestelijk als mentaal redelijk stabiel kunnen blijven.

Want mantelzorgers kunnen door langdurige zorgverlening aan hun ouders, kind, partner, vriend, buur etc. overbelast raken. Daarnaast komt bijna praktisch in alle gevallen voor dat mantelzorgers geen professionals zijn maar gewone lieve mensen die er voor hun geliefden willen zijn. Dit betekent dat mantelzorgers vaak:

● niet weten welke zorg het beste in hun situatie past;
● geen kennis hebben over wetten, WMO regelgeving, aanvragen van pgb, vergoedingen en wegen die ze voor goede zorghulp moeten bewandelen;
● mantelzorg naast hun werk, opleiding en/of zorg voor eigen gezin moeten combineren.

Behoefte informatievoorziening
Mantelzorgers hebben dus baat bij specialistische kennisoverdracht zodat ze in staat worden gesteld om de meeste balletjes in de lucht te houden. Daarom zet Share & Live alle mantelzorgers in het zonnetje en besteedt welbewust aandacht aan hen. Heleen Vonk en Sylvia van Gent stellen zich graag beschikbaar om jou toe te rusten met de nodige informatie over wat Indebuurt033 en Informatiewinkels voor jou kunnen betekenen.

Geen deelnamekosten
Je hoeft je geen zorgen te maken of je de toerustingskosten zelf moet betalen of als de verzekeraar deze vergoedt of als je überhaupt in aanmerking komt voor vergoeding door jouw lokale gemeente. Je kunt gratis deelnemen.

Laat jezelf ontzorgen en meld je aan voor deze avond. Je zult ervaren dat het fijn en ontlastend is om een ontzorgde mantelzorger of burger te zijn.

Aanmelden Er is ruimte om vragen te stellen.

Graag tot dan!

28 Oct
Informatieavond over Mantelzorg, hulpaanbod van Indebuurt033 en Informatiewinkels
  • Organized by: Share & Live
  • Venue: De Witte Vlinder Van Galenstraat 30 3814 RD Amersfoort
  • Phone: 06 43 46 46 40
  • Email: info@shareandlive.nl