Details

Inspirerende thema-avond over eenzaamheid

Niet iedereen staat weleens stil bij het feit dat eenzaamheid een veel voorkomend probleem is in de wereld. Ook in Nederland zijn ruim 1 miljoen mensen eenzaam. De herfst is ingetreden, het begin van een reeks donkere dagen achter elkaar. De kans is nu dat eenzaamheid gevoelsmatig als erger wordt ervaren.

Daarom wil Share & Live tijdens haar 4e bijeenkomst op 26 oktober a.s. dit probleem bespreekbaar maken. Allen die begaan zijn met dit thema zijn welkom. Misschien heb je kennissen/vrienden/familie die baat hebben bij dit onderwerp. Moedig hen aan om deze bijzondere inspirerende avond bij te wonen. Noteer de datum alvast in jouw agenda. Graag tot dan!

Gastspreekster
Vicky Bergman (Samen Sterk Zonder Stigma)

Live muziek
Bellita Carol (Inspiratieplatform 'IKBENFRiS!)

Eenzaam

Meer over Bellita Carol.
Bellita Carol is een veelzijdige jongedame met een vlotte babbel die haar passie vindt in het inspireren van een ieder waarmee zij in aanraking komt. Dit doet zij door middel van muziek en spreken. Als zangeres wil Bellita met haar zelfgeschreven songteksten het publiek raken en meenemen in haar wereld.

Naast live performen, is Bellita ook host en organisator van haar inspiratieplatform 'IKBENFRiS!'. Met het FRiS!-event combineert zij kunst, cultuur en actualiteiten om de verbinding met haar publiek te maken. Ze toont oprechte interesse in de mens en staat voor openheid.

Meer over Vicky Bergman
Ik ben Vicky Bergman en al 6 jaar Ambassadeur bij Samen Sterk Zonder Stigma. Ik kwam bij Samen Sterk zonder Stigma omdat zij ook de taboes willen doorbreken omtrent Stigma's over psychische kwetsbaarheden- diversiteit. Nadat ik mijn boek had geschreven "Doorbroken taboes" ervaarde ik in mijn omgeving veel Stigma en veroordelingen, maar toen ik ambassadeur werd bij Samen Sterk Zonder Stigma ervaarde ik een warm bad , liefdevolle mensen die mij namen zoals ik was. Ik voelde eindelijk de verbondenheid die ik altijd zocht.

Ik weet wat het is om te overleven en uit een diep dal omhoog te klimmen. Ik heb geleerd om kansen te grijpen die bij mij horen. Ik heb geleerd om een zo gelukkig mogelijk leven te leven met mijn kwetsbaarheden. De les die ik geleerd heb is dat je altijd een keuze hebt, hoe diep je ook zit en of hoe eenzaam je ook bent. Je kunt dingen doorbreken door erover te praten, door het bespreekbaar te maken.

Samen met mijn man en ervaringsdeskundige hebben we in Gorinchem een burgerinitiatief "Samen één te gorinchem" opgericht. Dit is een initiatief van ervaringsdeskundigen op allerlei gebieden. Mensen die betrokken zijn bij de hulpvraag, het leed, de zorgen, de eenzaamheid en worstelingen van hun medemens. Wij willen graag de ruimte en hulp bieden om samen één te zijn. Wij willen de eenzaamheid bestrijden, wij bieden een luisterend oor, een kopje koffie, gratis kleding, gratis schilderen op gevoel en of trainingen "Op eigen kracht vooruit, herstellen doe jezelf" Dit alles doen we gratis en iedereen is welkom. Ik zie mij zelf als "Hoopverlener'' en ben ervaringsdeskundige.

Ook ben ik ambassadeur bij Stichting Speak Now en heb mijn verhaal verteld bij NPO 1 en bij Brandpunt in een documentaire i.v.m. een traumatisch verleden. Ik wil hoop brengen voor mensen die het zelf (even) niet zien zitten. Ik wil angst en schaamte bespreekbaar maken. Je bent nooit uitgeleerd! Ik heb zelf geleerd om van mijn kwetsbaarheid mijn kracht te maken en ik heb veel positieve reacties gehad. En ik wil ook anderen leren hun krachten en talenten te benutten.

Ik ben inmiddels 18 jaar gelukkig getrouwd en we hebben een pracht van een zoon van 13 jaar.

26 Oct
Eenzaamheid, laten we samen niet eenzaam zijn!
  • Organized by: Share & Live
  • Venue: . .Paladijnenweg 253 Amersfoort
  • Email: info@shareandlive.nl